fbpx

Linas Matkasse

linas matkasse

Linas Matkasse har en bra matkasse för de flesta. De populära matkassarna är satt ihop av Lina Gebäck som är grundare, dietist, matkreatör och trebarnsmor. Det är många fördelar med att ha en matkasse. Du spar tid, pengar och slipper att gå till affären så ofta. Du får noga planlagda matkassar levererade direkt hem på dörren med färska råvaror och tillhörande recept. Om du inte är hemma så ställs matkassen utanför din dörr och du får ett sms av chauffören. Matkassen levereras kl 17-22 på søndag eller måndag.

Prova på Linas Matkasse idag utan bindningstid och få 20 %i rabatt. Trykk på beställknappen for å ta del av erbjudandet.

 • Klassisk matkasse
  3 - 5 dagar
  2 - 4 pers
  40 - 80 kr
  Klassiskt och inspirerande matkasse
  Ingen bindningstid
  Klicka och få rabattkod
  För dig som gillar den perfekta blandningen av välbekanta smaker och ny inspiration.
 • Vegetarmatkasse
  3 - 5 dagar
  2 - 4 pers
  38 - 73 kr
  Sveriges mest sålda vegetarmatkasse
  Ingen bindningstid
  Klicka och få rabattkod
  För dig som vill laga goda och moderna vegetariska rätter med möjlighet för tillägg av fisk och fågel. Innehåller ägg, ost och mjölkprodukter.
 • Enkelt och lättlagat matkasse
  3 - 5 dagar
  2 - 4 pers
  38 - 73 kr
  Passar både stora och små
  Ingen bindningstid
  Klicka och få rabattkod
  För dig som vill spara tid genom snabba genvägar till goda middagar eller för dig med barnfamilj som vill mätta både stora som små.

Linas matkasse passer til de flesta

Inspiration och matgjädje in i vardagen

De flesta kan laga en festmiddag någon gång ibland. Vardagsmat däremot är en annan utmaning. Det är något du skall laga varje dag, och för många är det inte lätt att variera god mat över tid utan att ledsna på maten man lagar.

Filosofien bak Linas matkasse är att vardagsmat skall vara  god, näringsriktig och varierad. Den skal vara relativt enkel att laga och helst inte innehålla halvfabrikat. Linas Matkasse vill inspirera familjer till att äta god och sund mat och samtidigt spara viktig tid – det är det som är tanken bakom Linas Matkasse.

Maten väljs ut med stor omsorg. Här är några exempel:  Linas Matkasse köper fisk utgår de från WWF:s fiskeguide och använder aldrig rödlistad fisk. De väljer svenskt kött og fågel och säsongsanpassade svenska grönsaker. 

Linas Matkasse har också en Nöjd-kund garanti som ger dig möjlighet att få pengar tillbaka om du inte är nöjd med maten.

Vad behöver du för varor hemma?

Lina matkasse utgår från att du har en del basvaror hemma på köket. De har gjort en ”Bra att ha lista”. Inte stressa med att köpa allt som står i bra att ha hemma listan, Linas matkasse meddelar veckan före vad du behöver nästa vecka, så kan du handla det i helgen. Många ingredienser kan du också hoppa över eller byta ut mot något liknande som du har hemma.

Här är ”Bra att ha hemma” listan:

 • Smaksättare – torkade kryddor, kryddpasta & såser: Salt, Svartpeppar, Vitpeppar, Kryddpeppar, Paprikapulver, Garam masala, Chili flakes, Cayenne, Spiskummin, Koriander, Lagerblad, Torkade örtkryddor – rosmarin, timjan, basilika, oregano, dragon, salvia, Mald ingefära, Mald kanel, Curry, Vinäger, Ättika, Soja – japansk och kinesisk, Flytande honung, Senap, Matpuré, Ketchup, Sambal oelek, Buljonger, Vitlök*.
 • Matfett och liknande: Olivolja. Rapsolja, eller en annen neutral olja som tål höga temperaturer, Smör, Mjölk og Egg*.
 • Torrvaror: Majsstärkelse, Mjöl – vete eller dinkelvete, Ströbröd, Strösocker, Ris.
  *Dessa varor skickas med i matkassen med jämna mellanrum, men eftersom det är ingredienser som inte går åt helt och hållet så levereras de inte varje gång de ingår i ett recept. Detta för att undvika att bygga upp ett lager av dem i ditt kök.

Garantert Svenskt kött och fågel och till stor del säsongsanpassasde  svenska grönsaker

I matkassene får du alltid norsk kjøtt, fisk og fugl, og sesongens grønnsaker. For å maksimere smaksopplevelsen håndplukkes sesongens norske grønnsaker. Sen den norske sesongen er kort benyttes også kvalitetsråvarer fra andre land.

Adams Matkasse klarer å levere mat til de fleste her i landet. De klarer å distribuere til omtrent 80% av det norske folk.

Historien bak Linas Matkasse

Linas Matkasse grundades av Niklas Aronson, när hans fru Malin undrade i en bilkö varför man bara inte kunde sträcka ut handen vid något trafikljus och få en färdig matkasse i handen. Niklas tog ideen vidare med sin syster Lina som var utbildat dietisk och som hade jobbat med de kräsnaste middagsgästerna, barnen. Det började som en önskedröm i en stressad barnfamilj och nu levererar man över 1 miljon middagsportioner varje månad från Boden i norr till Ystad i söder.

Gå till Linas Matkasses systersida i Norge som heter Adams Matkasse.

Bitnami